Burç Uyumları ve Evcil Hayvanlarımız Boğa , İkizler , Yengeç

BOĞA (21Nisan - 21Mayıs)

 

"Son derece inatçıdır"

 

Boğa Burcunda doğan evcil hayvanınız son derece inatçı ve kendi bildiğini okuyan cinstendir ve bu özelliği zamanla daha da belirgin hale gelir. Bu nedenle, erken yaşlarda eğitilmesi gerekir. Genellikle uysaldır, fakat sahibinin herhangi bir tehditle karşı karşıya olduğunu hissettiği anda çok öfkelenebilir. Bu ufaklığı sürekli gözlemek gerekebilir , çünkü evcil hayvanınız için çok tehlikeli olan çikolatanın kokusunu nerede olsa alır. Sevgi dolu, sıcakkanlıdır. Mutlu olması için ona çok fazla ilgi ve sevgi göstermeniz gerekebilir. Hareket etmesi için onu zorlamak durumunda kalabilirsiniz. Boğa burcu hayvanlar son derece sakin bir yapıya sahiptir. Buna karşılık, üzerlerine gelindiği zaman bir anda değişirler ve asla mücadeleyi bırakmazlar. Bu hayvanlar dışarıda olmayı severler, uyumak mı oyun mu derseniz uyumayı seçerler. Yemeyi sevdikleri için kilo problemi yaşayabilirler. Sadık, namuslu, kolayca eğitilebilen bu burcun hayvanları , mükemmel rehber köpek olurlar. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. En büyük aşkları yiyecek, ikinci aşkları ise müziktir. Eğer boğa burçlu ufaklığı mutlu etmek istiyorsanız ona Beethoven çalın. Saatlerce uslu uslu oturup, dinleyecektir.

 

 

 

 

İKİZLER (22Mayıs - 21Haziran)

 

"Sık sık ilgi odağı olmaya çalışır"

 

İkizler Burcunda doğan evcil hayvanınız hayatı boyunca uyarıcılara ve oyuncaklara ihtiyaç duyacaktır. Konuşkan bir ufaklık alırsanız sizin çıkardığınız sesleri taklit etmeyi bile öğrenecektir. Sık sık ilgi odağı olmaya çalışır ya da ses çıkartırlar. İnsanlar gibi iletişim kurmaya duyduğu ihtiyaç nedeniyle bu ufaklığı etrafı sesleriyle rahatsız etme konusunda eğitmeniz gerekebilir. Sözel motivasyon bu ufaklığın eğitiminde çok işe yarar. Onunla konuşarak çok şey başarabilirsiniz. Kapris ve uzun süre bir yere odaklanma gibi problemler yaşanabilir. Eğitimsel etkinlikler kısa tutulmalı ve zamana yayılmalıdır. İkizler burcu hayvanlar meraklı, dost canlısı ve enerji doludur. Yalnız kalmaktan nefret ederler, eğer imkanınız varsa onlarla oyun arkadaşı olması için ikinci bir hayvan almanız iyi olur. Kapınızı her zaman kapatmayı unutmayın, yoksa yeni arkadaşlar bulmak için kaşla göz arasında kaybolurlar. İkizler burcu hayvanları herkesin arkadaşlığından keyif alırlar. Bu burcun hayvanları çok çabuk sıkılır. Sürekli yeni yerler keşfetmek ister. Bir arkadaşınızdan ufaklığa birkaç gün bakmasını isteyin. Ufaklık bundan çok hoşlanacaktır. Eğer sabırsızlıklarının üstesinden gelirseniz , birkaç ufak atraksiyon öğretebilirsiniz. Gösterişe bayılırlar. Ancak ufaklığı gözünüzden ayırmayın. İkizler hayvanı , bir anda evinizi terk edip kaçabilir.

 

 

 

 

YENGEÇ (22Haziran - 23Temmuz)

 

"Suyu ve yüzmeyi çok sever"

 

Bazen ona gerçekten çok kızıp bağırsanız bile, Yengeç Burcunda doğan bir evcil hayvan sizi sonsuza dek çok sevecektir. Bir süre somurtabilir ama sonunda sizi affedecektir. Suyu çok sever ve yüzmek en sevdiği etkinliklerden biri olabilir. Ulumayı ya da miyavlamayı çok sever ve duygusaldırlar. Depresyona girmemesi için çok özen göstermeniz gerekir. İlgi noksanlığı bu ufaklıkta huzursuzluk yaratabilir. Genellikle çok yemek yer. Bu burcun hayvanları son derece hassastır. Yüksek sesten yada kendilerine bağırılmasından nefret ederler. Başkalarının varlığından bir anda rahatsız olabilir ve sakin bir ortama çekilmeyi tercih edebilirler. Rutinlerinin değişmesi yada eve yabancı birinin gelmesi saatlerce yada günlerce ortadan kaybolmalarına bile neden olabilir. Evi başka hayvanlarla paylaşmayı sevmedikleri gibi, evde yalnız bırakılmaktan da hiç hoşlanmazlar. Bu burçtan olan hayvanınızı evde yalnız bırakırsanız evdeki dağınıklığa da hazır olmalısınız. Sakın yengeç burçlu evcil hayvanınıza emir yağdırmayın. Yoksa ağlamasına engel olamazsınız. En duygusal hayvanlar , yengeç burçlulardır. Mükemmel anne-baba olurlar. Çocuklara bayılırlar. Sık sık huysuzlaşıp, sahiplerinin ilgi ve güvenini isterler.